Praktische info

veelgestelde vragen

Welke kleuren en afwerkingen zijn er mogelijk?

U hebt een heel schilderspalet ter beschikking, met alle RAL- en NCS-kleuren. Voor de afwerking kiest u voor mat of glanzend, urban of klassiek, … de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat u inspireren!

Hoe vaak moet ik mijn vloer onderhouden?

Dat hangt helemaal af van uw gewoonten. Staat u erop dat iedereen meteen zijn schoenen uitdoet bij het binnenkomen? Of hebt u een uitgebreide kroost die na het ravotten met zandschoenen naar binnen stormt? Loopt er een kat of hond rond? Dat zijn allemaal factoren die mee bepalen hoe snel uw vloer vuil wordt. U schat dus beter zelf in wanneer uw vloer een poetsbeurt verdient. Maar een gemiddelde van één keer per week raden we wel aan.

Hoe verwijder ik vuil van mijn vloer?

Zo’n 75 procent van het vuil op uw vloer bestaat uit losse deeltjes: kruimels, stof, haren, … Om die te verwijderen, volstaat een Swiffer of stofzuiger. Gebruik in het laatste geval wel een zachte zuigmond om krassen te vermijden.

De overige 25 procent van het vuil – en helaas ook het meest zichtbare – zijn vettige deeltjes. Daarvoor neemt u de vloer op met water en een aangepast reinigingsproduct.

Roestvlekken op mijn vloer! Wat nu?

Roestvlekken ontstaan wanneer (onbehandelde) metalen voorwerpen op uw vloer tijdens het poetsen met water in contact komen. Daardoor roest het metaal, en die oxidatie reageert met de microstructuur van uw vloer. De roestvlekken die zo ontstaan, zijn moeilijk te verwijderen. Voorkomen is dus de boodschap: zet tijdens het schoonmaken metalen voorwerpen even opzij en plaats ze pas terug als uw vloer helemaal droog is. Toch roestvlekken? Dan contacteert u beter een van onze specialisten. Wij hebben de juiste producten in huis om roestvlekken te bestrijden.

Mijn vloer is na het poetsen niet echt schoon. Doe ik iets verkeerd?

Gebruik de juiste schoonmaakproducten op de juiste manier, en in de juiste verhoudingen. Lijkt uw vloer niet echt schoon? Dan vormde zich waarschijnlijk een vettige sluier of film. De oorzaak: te veel, of een zeephoudend product en te weinig water. Vermijd daarom ook oliehoudende schoonmaakdoekjes. Advies nodig? Contacteer ons gerust!

Werkt een veegborstel even goed als een Swiffer of stofzuiger?

Neen. Met een veegborstel op een gladde kunststofvloer bereikt u weinig, behalve een stofwolk van los vuil die gewoon elders weer neerdaalt. Gebruik dus liefst een Swiffer of stofzuiger met een zachte zuigmond (om krassen te vermijden).

Ik gebruik graag een mop (zwabber). Maak ik zo goed schoon?

Een mop of zwabber is handig, maar gebruikt u beter niet. Waarom? Omdat u er het vuil gewoon mee over uw vloer verspreidt, in plaats van het op te nemen.

Schoonmaken vind ik een hels karwei. Hoe beperk ik mijn poetsbeurten?

Door zand, vuil en stof zoveel mogelijk buiten te houden. Dek kieren en gaten af, leg een vloermat voor de deur en doe uw schoenen uit bij het binnenkomen. Hebt u een kat of hond? Geef hen dan buiten een borstelbeurt, zodat hun haren zich zo min mogelijk binnenshuis verspreiden.

Mijn vloer is gevaarlijk glad, zeker als er water op ligt. Hoe komt dat?

Waarschijnlijk gebruikte u een zeep- of oliehoudend reinigingsmiddel. Dat laat een film of sluier achter op uw vloer: een vettig, glad laagje. Voeg daar nog water aan toe en de situatie kan ronduit gevaarlijk worden. Bovendien trekt dit gladde laagje vuil aan. Allesbehalve aangenaam, dus. Verhelp dit probleem door uw vloer grondig met water te reinigen en goed te spoelen. En gebruik nooit zeep- of oliehoudende reinigingsproducten op een gietvloer.

Ik morste op mijn vloer, wat nu?

Koffie, thee, wijn, fruitsap, … Omdat een gietvloer vloeistofdicht is, is morsen geen ramp. Toch neemt u de gemorste vloeistof beter zo snel mogelijk op. Want als u die te lang laat inwerken, riskeert u vlekken.

Krijg ik krasjes nog weg?

Zandschoenen (of poten) die over uw vloer lopen, een stoel die wordt verschoven, een glas of bord dat sneuvelt op de grond: allemaal dagelijkse dingen die op den duur krasjes in uw vloer veroorzaken. Maar het zijn niet de krasjes zélf die u ziet. Wel het vuil dat erin kruipt. Wanneer u uw vloer schoonmaakt, zult u merken dat de krasjes al heel wat minder zichtbaar worden. Verdwijnen doen ze helaas niet meer.

Kampt u met opvallende krassen of vlekken? Vraag ons advies voor een nieuwe toplaag.

 

Kan een bureaustoel op wieltjes mijn vloer beschadigen?

Stoelen met harde wieltjes kunnen uw vloer inderdaad beschadigen. We raden u daarom aan om een speciale kunststof mat te gebruiken voor onder uw bureaustoel en de stoel zelf te voorzien van zachte, licht gekleurde wieltjes. Ook onder uw andere stoel- en tafelpoten plakt u beter beschermkussentjes.

Meer info? Neem contact op