Epoxy gietvloer

De epoxyvloer is er eentje met geschiedenis. Hij dook voor het eerst op rond 1960, als ondergrond voor fabrieksgebouwen en loodsen. Sinds het begin van de 21ste eeuw is hij ook populair voor de afwerking van woningen. Dat dankt hij aan zijn veelzijdige karakter: van industrieel tot klassiek. Voeg daar een hoge hardheid, naadloze afwerking en hoge mate van stabiliteit aan toe – uitzettingsvoegen zijn niet nodig – en u begrijpt waarom interieurarchitecten zo verzot zijn op dit type vloer.

Wat typeert een epoxyvloer?

Het grootste voordeel van een epoxyvloer? U brengt hem eenvoudig aan bovenop verschillende types bestaande draagvloeren. Dat gebeurt in verschillende lagen, van elk 2 tot 3 millimeter dik. Het resultaat: een strakke, stabiele vloer die tegen meer dan een stootje kan.

Een uitbundige kroost? Of een creatieve klusser in huis? Geen zorgen: de toplaag beschermt uw vloer tegen zuren en oliën en voorkomt slippen en slijtage. Zo hebt u er járen plezier van.

En qua look? Reken daarvoor op behoorlijk wat vrijheid. Beken kleur met een tint uit het uitgebreide RAL-gamma. En laat uw stijl voor zich spreken. Met een eenvoudige aanpassing van de afwerkingslaag, steekt u uw epoxyvloer in een klassiek, industrieel of modieus jasje. Geen wonder dat epoxyvloeren almaar vaker opduiken in designwoningen.

Hoe houdt u uw epoxyvloer mooi?

Een epoxyvloer is als een geliefd sieraad. Draagt u er goed zorg voor? Dan ziet het er na jarenlang gebruik nog piekfijn uit. Wanneer uw epoxyvloer er pas ligt, springt u er een poosje extra voorzichtig mee om. Want na de plaatsing moet er zich een onzichtbare laag vormen aan het oppervlak. Om dezelfde reden vermijdt u de eerste weken alle contact met water.

Voor dagelijks onderhoud volstaat een stofzuiger of borstel. Reinigt u uw vloer af en toe liever toch met koud of lauw water? Gebruik dan alleen aangepaste producten. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn uit den boze. Een azijnoplossing mag eventueel wel, om kalkvorming te verwijderen.

Meer tips voor het onderhoud van uw gietvloer.

Voordelen van een epoxyvloer?

  • Personaliseerbaar: u kiest uit een waaier aan kleuren en (antislip)afwerkingen.
  • Onderhoudsvriendelijk: een epoxyvloer is strak, naadloos en vloeistofdicht.
  • Enorm personaliseerbaar.
  • Sterk: een epoxyvloer is twee keer sterker dan beton, is vuurvast en heeft een hoge mechanische en chemische belastbaarheid.

En de nadelen?

  • Een epoxyvloer is gemiddeld duurder dan andere gietvloeren. Maar omdat hij geen afbraakwerk vereist, spaart u heel wat geld uit.
  • De plaatsing duurt langer (gemiddeld vier dagen) dan die van andere gietvloeren (een tot twee dagen).
  • Een epoxyvloer laat zich niet combineren met vloerverwarming. Want hij is zo hard dat hij niet kan krimpen of uitzetten.
  • Een epoxyvloer is gevoelig voor krassen als u kiest voor een gladde toplaag.
Doe hier uw prijsaanvraag